5 Cara Dapatkan Kereta Sewa Sabah 2020

5 Cara Dapatkan Kereta Sewa Sabah 2020

Pada dasarnya, ada banyak syarikat menawarkan kereta sewa di Kota Kinabalu, Sabah. Tetapi untuk mencari perkhidmatan yang betul-betul memuaskan mungkin memerlukan kajian yang teliti. Murah tidak semestinya tidak berkualiti. Adakalanya harga kereta sewa melambangkan kualiti servis dan menjadi satu jaminan keselamatan. Di sini kami kongsikan 5 cara bagi mendapatkan kereta sewa Sabah.

 1. Kaunter Kereta Sewa di Kota Kinabalu International Airport. Bagi yang ingin mendapatkan kereta sewa setibanya di airport KKIA (Kota Kinabalu International Airport), anda akan dapati ada banyak kaunter kereta sewa di balai ketibaan. Anda boleh memilih mana-mana kaunter untuk mendapatkan kereta dan harga bagi setiap kaunter adalah berbeza-beza. Cara ini adalah yang terpantas bagi yang tidak punya masa untuk booking online sebelum tiba di Sabah.

  KERETA SEWA SABAH- AIRPORT COUNTER
  Kaunter kereta sewa Sabah di Airport KKIA Sabah
 2. Kereta Sewa melalui carian individu. Terdapat ramai individu yang menawarkan servis kereta sewa di Kota Kinabalu pada kadar yang sangat murah. Anda boleh buat pencarian seperti ‘kereta sewa sabah’ di Facebook/ Instagram. Namun, perlu diingat, kereta yang ditawarkan kemungkinan tidak menyediakan servis insurans yang menjamin bajet percutian anda dan mungkin terdapat beberapa isu keselamatan yang perlu dititikberatkan. Oleh itu, pastikan anda dapatkan carian individu yang boleh dipercayai.
 3. Servis kereta sewa di tempat penginapan/hotel. Kebanyakan hotel di Sabah ada menawarkan khidmat kereta sewa atau mempunyai jaringan syarikat kereta sewa yang beroperasi bersama mereka. Cara ini memudahkan perjalanan anda dan anda tidak perlu lagi risau untuk caj penghantaran kereta sewa yang mungkin memakan belanja. Maka adalah lebih baik anda bertanya kepada hotel penginapan anda sekiranya mereka ada menawarkan perkhidmatan ini.
 4. Agensi travel/pelancongan dan jaringan kereta sewa. Travel agency sememangnya menggunakan kenderaan untuk sebarang pakej pelancongan Sabah dann kebiasaannyaa mereka turut menawarkan khidmat kereta sewa. Cara ini memudahkan mereka yang ingin turut mendapatkan info mengenai tempat-tempat menarik di Sabah. Pada masa yang sama mereka ada turut menawarkan pakej pelancongan yang murah pada musim tertentu. Tapi adalah penting untuk membuat perbandingan harga. Adakalanya, melancong secara independent lebih jimat, namun jika anda kurang yakin, adalah lebih baik untuk anda mendapatkan pakej sedia ada.

  KK Leisure Tour and Rent A Car
  Sabah tour packages
 5. Tips terbaik! : Sewa kereta sewa Sabah secara online booking. Mungkin ramai yang tidak tahu, sebenarnya ada banyak website yang menawarkan kereta sewa Sabah secara online booking. Realitinya banyak syarikat kereta sewa telah mula beralih kepada booking secara digital kerana menjimatkan masa dan tenaga mereka. Atas tujuan ini, kebanyakan syarikat kereta sewa lebih banyak menawarkan promosi dan diskaun kepada pelanggan yang menempah secara online. Salah satu syarikat terbaik Sabah yang menawarkan online booking kereta sewa adalah KK Leisure Tour & Rent A Car di mana pelanggan boleh menyewa kereta melalui website: kkleisure.com. Syarikat ini ada menawarkan diskaun dan promosi yang berbeza setiap bulan. Bagi para pengguna smartphone, mereka juga ada melancarkan mobile apps ‘KK Leisure’ bagi memudahkan proses booking kereta!

5 Cara Dapatkan Kereta Sewa Sabah 2020

Anda boleh booking kereta direct terus dari website di atas. Senang kan? Kepada anda yang mungkin terlalu risau tentang bajet perjalanan, jom tengok video ni dulu.

Mesti best kalau dapat travel dengan keluarga ke Sabah kan? Sudah dapat buat keputusan untuk bercuti ke Sabah? Semoga artikel ini dapat membantu anda di luar sana untuk dapatkan kereta sewa di Sabah. Jika anda memerlukan khidmat info tentang tempat-tempat menarik di Sabah atau ingin tahu kereta apa yang sesuai untuk dibawa ke Sabah, boleh hubungi kami di (+6)0168300011 / (+6)088-234607 atau terus isi form di bawah untuk sebarang pertanyaan !

 

captcha

Summary